Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Και οι 9 τους ήταν υπέροχοι!

Κυριακή 25/10/09,

Το ρολόι γράφει 13:00. Μόλις έχει ολοκληρωθεί ο Μεγάλος Τελικός των 1ων Ναυτοπροσκοπικών Κωπηλατικών Αγώνων. Το πλήρωμα της 3ης Ομάδας Ν/Π Ν. Φαλήρου πανηγυρίζει την τρίτη θέση και το Χάλκινο μετάλιο!!!
Η τεράστια προσπάθεια των παιδιών έχει ολοκληρωθεί με μια μεγάλη επιτυχία. Ήρθαμε 3οι και στεναχωριόμαστε γιατί χάσαμε το Αργυρό μετάλιο για ένα μόλις μέτρο, για μια μόλις κουπιά, για 2 σχεδόν δευτερόλεπτα.
Τι κι αν ήμασταν 9 εναντίον 10, τι και αν οι 7 ήταν κορίτσια, τι και αν είχαν κάνει ελάχιστη προετοιμασία, ήταν όλα τους υπέροχα. Υπέροχα παιδιά, υπέροχοι κωπηλάτες, υπέροχη ομάδα, και πάνω απ΄ όλα Πρόσκοποι! Η 1η θέση στους προκριματικούς και η 2η στους ημιτελικούς έφεραν μεγαλή χαρά αλλά και πολύ κούραση και αυτό μας βγήκε στα τελευταία μέτρα του Τελικού. Μπορούσαμε και ψηλότερα! Δεν έχει όμως σημασία καθώς η τελική προσπάθεια έφερε ένα μεγάλο μετάλιο, αυτό του προσκοπικού πνεύματος και της ομαδικής επιτυχίας. Αξίζουν λοιπόν πολλά πολλά μπράβο στους:
ΟΜΗΡΟ ΦΥΛΑΚΤΟ
ΝΙΚΟ ΜΙΓΚΛΗ
ΣΟΦΙΑ ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΗ
ΑΝΙΤΑ ΛΥΓΕΡΟΥΔΗ
ΜΑΡΙΑ ΚΟΚΟΡΔΕΛΗ
ΜΑΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ
ΦΙΟΝΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΑΒΒΑ
ΠΕΤΡΙΝΑ ΜΟΣΧΟΝΑ
Το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής είναι η απονομή και θα είμαστε όλοι εκεί για να πάρουμε το μετάλιό μας, τα αναμνηστικά μας και να το γιορτάσουμε παρέα με τα άλλα παιδιά. Πολλά συγχαρητήρια στα 2 πρώτα πληρώματα - είναι και αυτοί από το Νέο Φάληρο (2ο Σύστημα)!
Ευχαριστούμε πολύ τους Ισιδώρα, Αρκτούρο και Νηρέα που ήταν δίπλα μας σχεδόν κάθε στιγμή βοηθώντας με το δικό του ο καθένας τρόπο στην επιτυχία αυτή.
Του χρόνου βάζουμε πλώρη για ακόμα ψηλότερα.

Καρέττα

Υ.Γ.: Ο Σαμποτέρ δεν βρέθηκε...

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

1οι Ναυτοπροσκοπικοί Κωπηλατικοί Αγώνες 2009

Φέτος ξεκινάει ένας καινούργιος θεσμός για την Ειδικότητα των Ναυτοπροσκόπων στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Πρόκειται για τους Ναυτοπροσκοπικούς Κωπηλατικούς Αγώνες για Ομάδες Προσκόπων, και η δική μας Ομάδα σκοπεύει να είναι εκεί!
Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 25/20, στο Ναυτοπροσκοπικό κέντρο Δέλτα Φαλήρου και σε αυτούς θα συμμετάσχουν πάνω από 20 πληρώματα.
Το πρόγραμμα ξεκινάει το πρωί 09:00 με την έπαρση της σημαίας και ακολούθως μπαίνουμε στα σκάφη για να πάμε στη γραμμή εκκίνησης. Πρέπει λοιπον να είμαστε όλοι εκεί κατά τις 08:30. Ανάλογα με το πόσο θα προχωρήσουμε στη διοργάνωση θα τελειώσουμε νωρίς ή αργά (ελπίζω αργά!!). Ο τελικός θα γίνει γύρω στις 15:00.
Τα απαραίτητα προσωπικά μας εφόδια είναι:
- Πλήρης προσκοπική στολή
- Μπλε μπλουζάκι Συστήματος
- Καπέλο τζόκεϋ
- Νερό
- Αδιάβροχο
- Ελαφρύ φαγητό

Να θυμάστε πως η στολή μας είναι σημαντικό να είναι σωστή! Αν σας λείπει οτιδήποτε από αυτά επικοινωνήστε μαζί μου.

Καρέττα

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Επίσημο ξεκίνημα προσκοπικής χρονιάς και νέα επιτελεία τμημάτων

Ο Αγιασμός του Συστήματος αποτέλεσε προχθές την επίσημη έναρξη της τρέχουσας προσκοπικής χρονιάς, φέρνοντας μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές στα επιτελεία 2 εκ των τμημάτων. Αυτές λοιπόν έχουν ως εξής:
Αγέλη Λυκοπούλων
Αρχηγός: Δημήτρης Κορωναίος "ΑΣΤΕΡΙΑΣ" - 6989980602
Υπ/γός: Μαρία Λεμονή "ΜΠΑΛΟΥ" - 6945776547
Υπ/γός: Μαρία Στοκάκου "ΜΠΑΓΚΙΡΑ" - 6947525413
Ανιχνευτές-Βοηθοί: Μήτσος & Θεοχάνθη
Ομάδα Προσκόπων
Υπεύθυνος Α: Δημήτρης Αναγνώστου "ΚΑΡΕΤΤΑ" - 6932725240
Υπεύθυνος Β: Ειρήνη Γιαβάση "ΠΙΡΑΝΧΑ(Σ)" - 6943269936
Υπ/γός: Ιωάννης-Εμμανουήλ Περάκης "ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ" - 6976328962
Υπ/γός: Σταύρος Τσακόπουλος "ΝΙΡΕΑΣ" - 6978244719
Ανιχνεύτρια-Βοηθός: Βούλα Αθανασίου
Κοινότητα Ανιχνευτών (χωρίς αλλαγή)
Υπεύθυνος: Δημήτρης Αναγνώστου "ΚΑΡΕΤΤΑ"
Υπ/γός: Στέλιος Κριθαράς "ΑΛΙΓΑΤΟΡΑΣ" - 6973471637

Μετά λοιπόν από 6 (!) χρόνια στο τιμόνι της Αγέλης η Μπαλού παραδίδει σε νέο Ακέλα!
Και μετά από 5 χρόνια στο επιτελείο της Ομάδας, περνώντας από όλα τα στάδια βοηθού/Υπαρχηγού/Αρχηγού, ο Αστερίας "μετακομίζει", αναλαμβάνοντας την Αγέλη!

Καλή προσκοπική χρονιά σε όλους μας!!

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Ένας νέος Πρόσκοπος...

Χθες είχαμε τον Αγιασμό του Συστήματος. Δεν ήταν πολύς ο κόσμος, αλλα το κλίμα ήταν πολύ οικογενειακό. Έφταιγε ίσως το ότι όλη η τελετή έγινε υπό το φως των καιριών. Είχε κοπεί το ρεύμα βλέπετε.
Το όμορφο όμως αυτό σούρουπο της Κυριακής, ακριβώς πάνω στη Δύση του Ηλίου, ένα νέο μέλος του Συστήματος, έδωσε την Προσκοπική του Υπόσχεση, μπαίνοντας πλέον και εκείνος στη μεγάλη οικογένεια των Προσκόπων.
Ας μείνει η στιγμή εκείνη χαραγμένη βαθειά στην ψυχή σου, φάρος φωτεινός ο Νόμος και η Υπόσχεσή σου, να σ' οδηγεί στο Καλό για το υπόλοιπο της ζωής σου.
Καλώς όρισες Δημήτρη..

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Σας παρουσιάζω μία από της πιο όμορφες προσκοπικές προσευχές που έχω διαβάσει...

"Σ’ ευχαριστώ Θεέ μου διότι και σήμερα μου έδωσες την χαρά να αντικρίσω το φως της ημέρας και να Σε δοξολογήσω για τα αγαθά που παρέχεις στους ανθρώπους. Φώτισε το νου μου σε σκέψεις αγαθές, οδήγησέ τα βήματα μου σε καλές πράξεις, αξίωσε με να αισθανθώ ολόκληρη τη χαρά της προσκοπικής μου ζωής, να γίνω ένας τέλειος Πρόσκοπος, χρήσιμος πολίτης στην κοινωνία και στο πλησίον μου. Φύλαξέ με από το κάθε τι που θα με εμποδίσει να υμνώ το Πανάγιο όνομά Σου."

/ΚΚ

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Προγραμματισμός 1ου Τριμήνου

Κυρίες και κύριοι - Μικροί και μεγάλοι,

παρακάτω ακολουθεί ένας βασικός προγραμαμτισμός δραστηριοτήτων του 3ου Συστήματος για το τρέχον τρίμηνο, ο οποίος προέκυψε από τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων και αφορά όλους μας ...σχεδόν σε όλα! Κρατήστε λοιπόν σημειώσεις στην ατζέντα σας:
18/10 - Μεγάλο Παιχνίδι Ομάδας με βάρκες, 14:00, στο Πασαλιμάνι.
18/10 - Αγιασμός Συστήματος 18:00.
24-25/10 - Ναυτοπροσκοπικοί κωπηλατικοί αγώνες στο Δέλτα Φαλήρου για Ομάδες Προσκόπων. "Εκδρομή Εξερεύνηση Δάφνης" Ανιχνευτών Περιφέρειας Σαρωνικού.
28/10 - Παρέλαση στον Πειραιά.
1/11 - Επίσκεψη/ξενάγηση Ανιχνευτών στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης.
7-8/11 - Διήμερη εκδρομή Ομάδας με outdoor activities (+ ίσως extreme sports), πιθανότατα στην Πάρνηθα.
21-22/11 - Διήμερη εκδρομή Ανιχνευτών Περιφέρειας Σαρωνικού, στην Νεμέα, με θέμα Οινοποιία & Αγροτουρισμός.
22/11 - Δράση έκπληξη της Ομάδας στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης.
29/11 - Εκδρομή Συστήματος & γονέων στο Σούνιο με ταυτόχρονο εορτασμό των 6ων γεννεθλίων του Συστήματος.
13-14/12 - Χριστουγεννιάτικο Bazaar Συστήματος, στην Εστία των Παλαιών Προσκόπων.
Διακοπές Χριστουγέννων - Χειμερινή εκδρομή Ομάδας/Κοινότητας.

Σε αυτά θα συμπληρωθούν πολύ σύντομα ελάχιστα υπόλοιπα της Ομάδας και κάποιες μεγάλες δράσεις της Αγέλης. Γι' αυτό μείνετε συντονισμένοι. Περιμένω τα σχόλιά σας.

/ΚΚ