Ο ΝΟΣΤΙΜΟΥΛΗΣ

Κάθε εβδομάδα στη σελίδα αυτή θα υπάρχει και μια διαφορετική συνταγή από κάποιο Ελληνικό μέρος στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Οι συνταγές που θα σας παρουσιάζουμε είναι μια ευγενική προσφορά του σεφ Έκτορα Χταπόδη.,




Κοφτός (Aμοργός )

 
Υλικά για 6 άτομα
1 κιλό σιτάρι καθαρισμένο και αποφλοιωμένο
1 κρεμμύδι
6 κ.σ. τυρί τριμμένο
αλάτι
½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
νερό
             
Τοποθετείτε μια κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνετε μέσα περίπου 2 κανάτες νερό. Προσθέτετε μέσα το σιτάρι και περιμένετε να βράσει. Όταν αρχίσει να παίρνει μια βράση, αρχίζετε να ανακατεύετε συνέχεια. Οταν βράσει το σιτάρι καλά το αποσύρετε από τη φωτιά.
Εν τω μεταξύ, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.
Ρίχνετε το κρεμμύδι στη κατσαρόλα με το σιτάρι και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πιει το λάδι. Σερβίρετε προσθέτοντας από πάνω τριμμένο τυρί.
Toν κοφτό τον σερβίρουν στην Αμοργό ανήμερα τη Πρωτοχρονιά για να πάει καλά η σοδειά

1 σχόλιο: