Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Μεγάλο Παιχνίδι - Προσκοπικό Κυνήγι Θησαυρού 2010

Με τιμή, χαρά και πολλά ταρατατζούμ το Επιτελείο της 3ης Ομάδας σας προ(σ)καλεί, εσάς και τους φίλους σας, την επόμενη Κυριακή στις 10:30, για ένα θεότρελο, προσκοπικό και μη, Μεγάλο Κυνήγι Θησαυρού, στην περιοχή της Καστέλας και του Φαλήρου.
Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε μικρές ομάδες των 4-5 ατόμων, οι οποίες θα πρέπει να περιέχουν τουλάχιστον 1 μέλος μη Πρόσκοπο, και θα πρέπει να αφιερώσετε 4 περίπου ώρες φαντασίας, τρεχάλας, γνώσεων, συνεργασίας και ...τρέλας, απαντώντας ερωτήσεις και εκτελώντας απαιτήσεις, για να κερδίσετε τα μεγάλα έπαθλα του Παιχνιδιού.
Σημειώνω πως στο Παιχνίδι θα συμμετάσχουν και οι Πρόσκοποι της 1ης Ομάδας Νέου Φαλήρου, καθώς και παιδιά από την περιοχή της Καστέλας, στα σχολεία της οποίας θα γίνει εντός της εβδομάδας η κατάλληλη διαφήμιση.
Τόπος Συνάντησης: Είσοδος 35ου Δημοτικού Σχολείου.
Χρόνος Έναρξης: 11:00πμ !! (καλύτερα να είστε αρκετά νωρίτερα για να εγγραφείτε, να ακούσετε την εξήγηση του παιχνιδιού και να πάρετε τα απαραίτητα εφόδια εκκίνησης)

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΥΚΟΠΟΥΛΑ

Καλώς τους κι ας άργησαν...

Ναι, εμείς είμαστε τα αγαπημένα σας ΛΥΚΟΠΟΥΛΑ!
Όμως θα τα πούμε ολα σε λίγες ώρες,γιατί τρέχω να προλάβω την δέυτερη ώρα μιας και τήν πρώτη την έχασα...Οπότε τα λέμε μετά.. ΒΥΕ

*ΑΣΤΕΡΙΑΣ

Kαλημέρα και πάλι.
Σήμερα θα ήθελα να μάθουμε κάτι και θέλω όλοι να το θυμόμαστε, ένα χαρακτηριστικό ενός λύκου και μιας Αγέλης, ποιο είναι ξέρουμε?
Ότι όλοι στην Αγέλη είναι λύκοι, δεν υπάρχουν ουτε κότες μα ουτε και πάπιες. Έτσι ξεχωρίζουν.
Ας φέρουμε όλοι τους Προσκόπους (ΛΥΚΟΠΟΥΛΑ) στο μυαλό μας τώρα και ας σκεφτούμε τι είναι αυτό που είναι χαρακτηριστικό σε εμάς.
Όοοχι δεν ειναι τα παιχνίδια που παίζουμε, ούτε οτι προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι κάθε μέρα.
Αυτό που μας κάνει ξεχωριστούς είναι Η ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ/ΛΥΚΟΠΟΥΛΙΚΗ ΣΤΟΛΗ μας!
ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ...

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΕΠ 2010

Γεια χαρά!

Ήρθε η ώρα για άλλη μια χρονιά να δώσουμε την ετήσια συνδρομή μας στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ). Παρακαλώ λοιπόν πολύ όλους, μικρούς και μεγάλους, όπως φροντίσουν μέσα στο ερχόμενο Σ-Κ να προσέλθουν στη Λέσχη μας και να φέρουν τα χρήματα (25€), στον Αστερία (Σάββατο 11:00-13:30), στον Καρέττα (Κυριακή 11:00-16:00), ή στην Μπαγκίρα (συμβούλιο ΕΚΣ).

Το παραπάνω δεν ισχύει για αυτούς (τους λίγους) που το έχουν ήδη πράξει.

Επίσης παρακαλώ πολύ τα παιδιά της Ομάδας και τους γονείς της Αγέλης να ταχτοποιήσουν, σε συνεννόηση με τον κάθε Αρχηγό, τις οικονομικές τους οφειλές (συνδρομές) απέναντι στο Σύστημα.

Να θυμάστε πάντα πως ο κινητήριος μοχλός του Συστήματος είναι τα ίδια του τα μέλη!

Ευχαριστώ πολύ!

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

One of the Best!

Ήταν μια από τις καλύτερες εκδρομές που έχουμε κάνει στο Σύστημα!
Έχει περάσει ακριβώς μια εβδομάδα από την επιστροφή μας και όμως για τους περισσότερους από μας είναι σαν να γυρίσαμε χθες!!
Περιέλαβε περιπέτειες για όλα τα γούστα:
Κοζάνη
-3ήμερη διαμονή σε καταφύγιο εκτός πόλης. (Πολύ φιλόξενοι άνθρωποι οι Κοζανίτες/Κασμερτζίτδες)
-Επίσκεψη στο φοβερό & τρομερό μουσείο Πολιτισμού & Παράδοσης. (Περιείχε ΤΑ ΠΑΝΤΑ + το δικέφαλο μοσχάρι!)
-Μεγάλο Παιχνίδι στην πολή για τους Προσκόπους & έρευνα για τους Ανιχνευτές, πάνω σε θέματα περιβάλλοντος, πολιτισμού, τοπικών παραδόσεων.
-"Βαφτίσια" για την Μουρμούρα (Βούλα) και τον Αρκτούρο (Θέμελης). (και ξώφαλτσα για τον ...Καρέττα - πολλή βρώμα ρε φίλε!)
Φλώρινα
-Ξενάγηση στο Κέντρο Περίθαλψης & Προστασίας Αρκούδας του "Αρκτούρου" στο όρος Νυμφαίο. (Είδαμε τη Βίρμα να τρέχει.)
-Ξενάγηση στο Κέντρο Ενημέρωσης για την Αρκούδα στο χωριό Αετός. (Ο Περσέας παραλίγο να δαγκώσει την ανάγωγη ξεναγό.)
-Ξενάγηση στο Κέντρο Περίθαλψης & Προστασίας Λύκου του "Αρκτούρου" στον Αετό. (Οι λίγοι τυχεροί που έμειναν τελευταίοι, είχαν τη χαρά να δουν έναν μεγαλοπρεπέστατο λύκο να κάνει την εμφάνιση του από το πουθενά.)
Πέλλα
-Εκδρομή στο όρος Βόρας (Καϊμάκτσαλαν). Δεν καταφέραμε να φτάσουμε στο χιονοδρομικό λόγω πάγου, αλλά απολαύσαμε πλούσιο χιονοπόλεμο. (ξερό κεφάλι το Σοφάκι!)
-Επίσκεψη και μπάνιο στα θερμά λουτρά της Αριδαίας. (Η ψυχρολουσία στον παγωμένο καταρράκτη, δίπλα στη καυτή λιμνούλα, ήταν όλα τα λεφτά!!)
-Διανυκτέρευση σε Προσκοπικές Εστίες στην Έδεσσα. (Χρόνια Πολλά Φιόνα!)
-Επίσκεψη στους Καταρράκτες της Έδεσσας. (με ξεναγό την πανέμορφη ... Κριτσίνι, σωστά Όμηρε?)
-Rafting στον ποταμό Αλμωπό, στην Κρανιά Αριδαίας. (Τόσο νερό μαζεμένο δε νομίζω ότι έχουν ...ξαναπιεί... το Κοχύλι και το Πιράνχα!!!)

Και τέλος να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε τις αμέτρητες ώρες ταξιδιού (και "αλήθειας ή θάρρους"), από τόπο σε τόπο, μέσα στο πούλμαν μας, με οδηγό τον υπέροχο και πάντα αξιόπιστο & υπομονετικό κο Κώστα. Σε ευχαριστούμε πολύ!

Φωτογραφίες πολύ σύντομα διαθέσιμες...

3η Ομάδα & Κοινότητα Νέου Φαλήρου
1η Ομάδα & Κοινότητα Καλύμνου
ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΟΙ!!!