Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

1η Σύνοδος 3ης Κοινότητας

Χθες, Κυριακή 27/9, πραγματοποιήθηκε η 1η Σύνοδος της χρονιάς.
Παρόντες ήταν οι: Αντώνης, Στέλλα, Αποστόλης, Θεοχάνθη, Βούλα (χωρίς στολή) και Μήτσος.
Συζητήθηκαν τα εξής θέματα:
- Τρόπος λειτουργίας Κοινότητας για την τρέχουσα χρονιά και τυπικά στολών.
- Προγραμματισμός ανωτέρων κλιμακίων (Περιφέρεια Σαρωνικού, Γενική Εφορεία).
- Ιδέες για δράσεις 1ου Τριμήνου.
- Χειμερινή Εκδρομή Χριστουγέννων
Αποφασίστηκαν:
- Επίσκεψη στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, την Κυριακή 1/11/09. Ξεναγοί μας θα είναι η Στέλλα & ο Μίμης (όμιλος εργασίας)
- Συμμετοχή στη 2ημερη εκδρομή της Περιφέρειας, 21-22/11/09, στη Νεμέα, με θέμα τον αγροτουρισμό.
- Ετοιμασία ολοκληρωμένων προτάσεων για χειμερινή πολυήμερη εκδρομή προς:
- Γρεβενά (Θεοχάνθη)
- Πρέσπες (Αντώνης)
- Ξάνθη (Βούλα)
Θα πρέπει να είναι έτοιμες μέχρι την επόμενη Σύνοδο που θα λάβει χώρα αμέσως μετά την Εκδρομή Εξερεύνηση Δάφνης (24-25/10).
Θέματα για την ατζέντα της επόμενης Συνόδου:
- Χειμερινή εκδρομή Χριστουγέννων
- Δράση Κοινωνικής Προσφοράς
- Συμμετοχή στην οργάνωση του Χριστουγεννιάτικου Παζαριού του Συστήματος

Σπάρταθλον 2009

Είμασταν και μεις εκεί!!!

Την περασμένη λοιπόν Παρασκευή, ξημερώματα, επίλεκτη ομάδα ικανών Προσκόπων έδωσε το παρόν στην υποστήριξη του υπερμαραθώνιου αυτού αγώνα δρόμου, στελεχώνοντας τον 1ο σταθμό ανεφοδιασμού των αθλητών με νερό.
Όπως κάθε χρόνο, τα τελευταία 5 χρόνια είμασταν και φέτος εκεί για να διαφημίσουμε τον Προσκοπικό εθελοντισμό στα πλαίσια των μεγάλων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων στη χώρα μας. Σε αυτή την προσπάθεια συμμετείχαν:
Όμηρος Φυλακτός - ΟΛΕ!
Αναστασία Σάββα - ΟΛΕ!
Βούλα Αθανασίου - ΟΛΕ!
Νίκος Μιγκλής - ΟΛΕ! ΟΛΕ! ΟΛΕ!

Το φωτογραφικό υλικό είναι στη διάθεση των θαυμαστών τους στη διεύθυνση:
http://picasaweb.google.com/jimanagno/200902#

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Στρουμφοπεριπέτειες 2009

Την Κυριακή 13/9/09 πραγματοποιήσαμε με πολύ μεγάλη επιτυχία το Μεγάλο Παιχνίδι της Αγέλης μας στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας, πολύ κοντά στην εστία μας. Το Παιχνίδι κράτησε σχεδόν όλη μέρα, σαν ολοήμερη εκδρομή, συγκέντρωσε συνολικά στη διάρκειά του πάνω από 30 παιδάκια ηλικίας 4 έως 11, και κύλησε εξαιρετικά, πετυχαίνοντας όλους τους στόχους του.
Αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο και πολλά πολλά ευχαριστώ σε όλα τα "μεγάλα στρουμφάκια", τα οποία έγιναν ένα με τα λυκοστρουμφάκια, δίνοντας απίστευτη ενέργεια στην προετοιμασία, στη διάρκεια, και στο συμάζεμα της Δράσης.
Μπράβο Μπαλού (Παπαστρούμφ), Μπαγκίρα (Σπιρτούλη), Πιράνχα (Γκρινιάρη), Νηρέα (Χουζούρη), Αρκτούρε (Προκόπη), Δαυιδούλα (Χαχανούλη), Βούλα (Λουλούκο), Θεοχάνθη (Στρουμφίτα), Αγγελική (Μελένιε), Ισιδώρα (Ξεφτέρη)!!
Συγχαρητήρια Αστερία για το σενάριο και την τεράστια βοήθεια στην προετοιμασία!!!
Φωτογραφίες της Δράσης μπορείτε να βρείτε στο link: http://picasaweb.google.com/jimanagno/ZwEFGJ?feat=directlink
Και φύγαμε για άλλα τρελά στρουμφογκάζια...

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

"Οι Δύο Λύκοι" (Ιστοριούλα)

Ένα βράδυ ένας γέρος (ινδιάνος) της φυλής Τσερόκι, μίλησε στον εγγονό του για τη μάχη που γίνεται μέσα στην ψυχή των ανθρώπων. Είπε:
- Γιε μου, η μάχη γίνεται μεταξύ δυο "λύκων" που υπάρχουν μέσα σε όλους μας. Ο ένας είναι το Κακό. Είναι ο θυμός, η ζήλια, η θλίψη, η απογοήτευση, η απληστία, η αλαζονία, η αυτολύπηση, η ενοχή, η προσβολή, η κατωτερότητα, τα ψέματα, η ματαιοδοξία, η υπεροψία, και το εγώ. Ο άλλος είναι το Καλό. Είναι η χαρά, η ειρήνη, η αγάπη, η ελπίδα, η ηρεμία, η ταπεινοφροσύνη, η ευγένεια, η φιλανθρωπία, η συμπόνοια, η γεναιοδωρία, η αλήθεια, η ευσπλαχνία.

Ο εγγονός το σκέφτηκε για ένα λεπτό και μετά ρώτησε τον παππού του:
- Και ποιος λύκος νικάει Παππού;

Ο γέρος Ινδιάνος Τσερόκι απάντησε απλά...
- Αυτός που ταΐζεις γιε μου!

3η Κοινότητα - Προγραμματισμός Κλάδου Ανιχνευτών Περιφέρειας Σαρωνικού

Dear Rovers (αγαπητοί Ανιχνευτές),

Χθες βράδυ συναντηθήκαμε οι βαθμοφόροι Ανιχνευτών της Περιφέρειάς μας και κάναμε έναν βασικό προγραμματισμό για την τρέχουσα προσκοπική χρονιά. Σας τον ανακοινώνω, πληροφορώντας σας πως η συμμετοχή μας/σας στις διάφορες Δράσεις θα συζητηθεί στη Σύνοδό μας. Αποφασίσαμε λοιπόν τα παρακάτω:
α. 24-25/10/09: "Εκδρομή-εξερεύνηση Δάφνης", πιθανότατα στη Νότια Εύβοια.
β. 21-22/11/09: Διήμερη εκδρομή σε οινοιποιία της Νεμέας με θέμα "Οινοποιία & Αγροτουρισμός"
γ. 27-28/3/10: Ανιχνευτικό Εργαστήρι Ναυτικής Τέχνης & Ιστιοπλοΐας
δ. 27/6 ή 4/7/10: Μεγάλο ημερήσιο Ναυτοπροσκοπικό παιχνίδι

Στα παραπάνω θα προσθέσω τις ακόλουθες Δράσεις προγραμματισμένες από τη Γενική Εφορεία του ΣΕΠ:
"Ειδική Δοκιμασία Προσκόπων Έθνους" - 14-17/11/09, στην Τρίπολη
27η "ΠΑΠΕ" - 8-10/4/10, στη Θεσσαλονίκη

Σας φαίνονται πολλά? Εμένα μάλλον μου φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα, και πρέπει να συναντηθούμε το συντομότερο δυνατόν για να τα κουβεντιάσουμε και να τα εντάξουμε στο δικό μας προγραμματισμό.

Και μην ξεχνάτε: 26-27/9/09 θα γίνει Ιστιοπλοΐκό Διήμερο για Ανιχνευτές από την Κοινότητα της Παιανίας, με 3 σκάφη Ανοιχτής Θαλάσσης, σε ένα εκ των οποίων θα είμαι εγώ κυβερνήτης. Υπάρχουν περιορισμένες θέσεις γι' αυτό και θα πάρω αυτούς τους 3 που θα μου δηλώσουν πρώτοι συμμετοχή. Περιμένω τα σχόλιά σας.

Φιλιά

Ο Αρχηγός σας

52 Συνέδριο Βαθμοφόρων Περιφέρειας Σαρωνικού

Αγαπητοί Βαθμοφόροι,

Σας ενημερώνω-υπενθυμίζω πως το πρωινό της Κυριακή 20/09 θα λάβει χώρα στη Νίκαια το φετινό ετήσιο συνέδριο Βαθμοφόρων της Περιφέρειάς μας.
Η παρουσιά όλων μας είναι υποχρεωτική και απαραίτητη! Το συνέδριο θα ξεκινήσει στις 09:00 και θα ολοκληρωθεί στις 15:00.
Σας έχω αποστείλει με email το πρόγραμμα και τις λεπτομέρειες μετακίνησης.
Χρειάζομαι να γνωρίζω μέχρι αύριο τις συμμετοχές μας για να ενημερώσω την οργανωτική ομάδα του συνεδρίου, ώστε να μας υπολογίσει στο μεσημεριανό γεύμα και τα αναμνηστικά που θα μας παρέχουν.
Αναμένω στα σχόλια τις συμμετοχές σας.

Καρέττα

Πως γίνομαι μέλος του Blog??

Αγαπημένα μου,
Παρακάτω ακολουθεί ένας εύκολος τρόπος για να γίνετε μέλος του ιστολογίου (blog) μας και να μπορείτε να δημοσιεύετε τα αρθράκια σας.
Θα χρειαστεί να προχωρήσετε σε μερικά απλά βηματάκια για να δημιουργήσετε έναν προσωπικό λογαριασμό Blogger. Μόλις το πραγματοποιήσετε μπορείτε να συνδέσετε το συγκεκριμένο blog με το λογαριασμό σας και είστε έτοιμοι. Από κει και μετά μπορείτε ανά πάσα στιγμή να συνδεθείτε με το blog μας και να ανεβάζετε τα άρθρα σας. Για να γίνει λοιπόν αυτό θα πρέπει να κλικάρετε την επιλογή "Παρακολούθηση", που βρίσκεται στη δεξιά στήλη του blog, και στη συνέχεια να ακολουθήσετε τα απλά βηματάκια που σας λέει.
Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν δεν θέλετε να γίνετε "μέλη" του ημερολογίου μας (κακό του κεφαλιού σας), έχετε τη δυνατότητα να γράφετε τα σχόλιά σας στα άρθρα που ανεβάζουν/αναρτούν τα επίσημα μέλη του blog.

KK

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!!

Το δικό μας ηλεκτρονικό ημερολόγιο/ιστολόγιο είναι πλέον γεγονός!

Το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Νέου Φαλήρου υποδέχεται τη νέα Προσκοπική χρονιά με τη δημιουργία μιας νέας ιστοσελίδας, μέσα από την οποία τα μέλη του θα μπορούν να ενημερώνονται για το τι τρέχει σχετικά με τις δράσεις μας, τι πρόκεται να συμβεί, να βλέπουν φωτογραφίες, να παίρνουν χρήσιμες πληροφορίες και πολύ πολύ σύντομα να μπορούν να συμμετέχουν στη διαμόρφωσή του με ιδέες-προτάσεις-ενημερώσεις-κουτσομπολιά κλπ, κλπ.

Μείνετε πλέον καθημερινά συντονισμένοι. Η δική μας Προσκοπική καθημερινότητα αποκτά πλέον ζωή και στο διαδίκτυο. Η καρδιά του Συστήματος θα χτυπάει εδώ, σε αυτό το ηλεκτρονικό ημερολόγιο.

Σας περιμένουμε όλους να γίνετε μέλη του.

Για την ομάδα διαχείρισης
Καρέττα

Υ.Γ.: Και για να μην ξεχνιόμαστε... http://3ogroupneofaliro.netfirms.com
...σύντομα ανανεωμένη!!!